Съпруг, убил зверски жена си с кол в Павликенско, се изправя пред Темида

Крими

07-07-2018, 11:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Атанас Христов посегнал на Веселинка след семеен скандал в Паскалевец

Окръжният съд във Велико Търново ще гледа дело за убийство в село Паскалевец. То е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура. Обвинението срещу  Атанас Христов е за това, че на 12.06.2017 г., в село Паскалевец, община Павликени, умишлено умъртвил съпругата си Веселинка (р. 1967г.), в следствие на нанесен побой, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

55-годишният Атанас Христов посегнал на жена си след семеен скандал в селото. За пореден път той се прибрал от кръчмата пиян и започнал да се кара с 53-годишната Веселинка. В разгара на скандала мъжът грабнал един дървен кол и започнал яростно да налага съпругата си с него. От ударите жената изпаднала в безсъзнание, а по-късно починала.

Изплашен, Атанас извикал на помощ майка си и двамата опитали да заличат следите от убийството, като измият кръвта и изнесат тялото на убитата на двора. След това убиецът се обадил на кмета на Паскалевец и съобщил, че жена му е починала. Кметът, обаче се усъмнил, тъй като по тялото на жената имало очевидни следи от физическо насилие и кръв, и подал сигнал в полицията. Атанас бил задържан и привлечен като обвиняем за извършването на предумишлено убийство.

Делото е насрочено за 11 юли

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов