КАТ подхваща фирмите за служители с неплатени глоби

Животът

08-07-2018, 09:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За 6 години по вина на водачи на фирми са загинали 685 души

Започват масови проверки за неплатени актове и глоби към КАТ най-вече сред частните фирми, които са назначили шофьори, които имат непогасени пътни нарушения.

Причина за затягането на контрола е големият брой катастрофи в работно време, както и на път за работа. Според доклад на МВР за периода от 2011 до 2017 година по вина на водачи на фирми са загинали 685 души. А други над 900 са били ранени, съобщи "Канал 3".

В данните обаче не са включени пътнотранспортните произшествия с участие на служителите от държавната и общинската администрация, както и пострадалите по време на работа като пешеходци и велосипедисти, посочват още от вътрешното ведомство.

Докладът вече е изпратен до Министерския съвет. Предстои разглеждането му. Едва след това ще бъде взето окончателно решение относно проверките.

Междувременно преди дни от КАТ публикуваха съвети за безопасно движени през летния сезон. Насоките са към децата, пешеходците, пътниците, велосипедистите и шофьорите.

По-рано този месец пък беше съобщено, че от началото на годината са заловени 5000 пияни и 1500 дрогирани водачи. Половината от употребилите алкохол са били с над 1,2 промила в кръвта - количество, което е наказуемо.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов