Две шампионски титли за „Етър – Стил” от Държавното първенство

Спорт

09-07-2018, 09:26

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В надпреварата участваха 300 момчета и 250 момичета от страната

С две шампионски титли и много медали се завърнаха гимнастиците от СК „Етър-Стил” от проведеното Държавно лично-отборно първенство и шампионат на отделните уреди по спортна гимнастика.
Шампионатът се проведе в зала за всички възрастови групи се проведе в зала „Арена Армеец“, с участието на над 300 момчета и 250 момичета.
Спортен клуб „Етър-Стил” участва с шест отбора в 6 възрасти.
При най- малките, момичета младша възраст Владислава Стефанова, Гергана Георгиева, Лидия Кръстева, Михаела Гавраилова, Силвия Коджабашева и Йована Петрова се класираха на трето място в отборната надпревара. Индивидуално най-добрата гимнастичка в тази възрастова категория Йована Петрова извоюва четвърто място на прескок и успоредка, и шесто място на греда и в многобоя.
При момичета старша възраст Илионора Трифонова, Лилия Караиванова, Калина Козлева и Кристина Димитрова, не можаха да се приборят с конкуренцията и да се качат на почетната стълбичка, завършвайки четвърти. Шампионска титла на греда и четвърто място в многобоя извоюва Кристина Димитрова. Тя е пета на прескок и шеста на смесена успоредка. Нейната съотборничка Калина Козлева стана шампионка на смесена успоредка, пета е в многобоя, четвърта на прескок и седма на греда и земна гимнастика.
Девойките младша възраст в състав: Елица Данева, Виктория Донева, Симона Йорданова, Ивелина Иванова и Никол Иванова не можаха да се представят достойно, направиха много груби грешки в своята игра и останаха извън почетната тройка, заемайки четвърто място в отборната надпревара.
Никол Иванова е четвърта на прескок, шеста на смесена успоредка, седма в многобоя и осма на земна гимнастика. Симоно Йорданова е седма на смесена успоредка и греда, Ивелина Иванова шеста на прескок и земна гимнастика..
Вицешампионска титла взеха кадетките на СК „Етър-Стил". Христиана Йорданова, Вероника Христова и Анна-Мария Господинова спечелиха второ място в отборната надпревара.
Отлично представяна направи индивидуално Христиана Йорданова, която извоюва второ място в многобоя и на прескок, четвърта е на смесена успоредка и земна гимнастика и шеста на греда.
Нейната съотборничка Вероника Христова се представи достойно и извоюва седмо място в индивидуалния многобой, шесто на прескок и смесена успоредка и осмо на греда.
Анна-Мария Господинова успя се класира осма на прескок и на земна гимнастика.
При момчетата младша възраст Спас Ненов, Борис Гогов, Иван Козлев, Георги Костов, Преслав Желязков, Андрей Памуков и Александър Александров се класираха на единадесето място в отборната надпревара от 20 отбора. Най-добре представилият се гимнастик в тази възрастова група Александър Александров завърши на шеста позиция на прескок и земна гимнастика и на седма на успоредка.
Юношите младша възраст на СК „Етър- Стил”- Марин Кисьов, Кристиан Дуков, Цветелин Цончев и Денис Сабит се подредиха на трето място в отборната надпревара.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов