Институции предотвратиха наводняването на гара Джулюница - velikotarnovo.utre.bg

Институции предотвратиха наводняването на гара Джулюница

09 юли 2018, 14:09 | Мария Христова
  • Снимка:
    областна администрация

Пред затваряне заради дъждовете беше пътят за Бряговица

Екип на  Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново започна спешно отводняване в района жп линията край село Джулюница. Областният управител проф. д-р Любомира Попова заедно с директора на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев и други длъжностни лица направиха оглед на проблемен участък в района на жп линията край селото. В резултата на обилните валежи и оттичането на водите частично бе залята жп линията и около 50 м от пътя за село Бряговица. Няма, обаче опасност за главния път София - Варна.

За да се отводнят жп линията и пътят за село Бряговица, на мястото пристигна специализирана техника с мощни помпи, осигурени от огнеборците. Бързата реакция на институциите предотврати наводняването на гарата край Джюулюница, както и затварянето на пътя за село Бряговица. 
Областният управител и директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ направиха оглед и на близкия до село Джулюница язовир.Той е бил проверен през месец май и всички съоръжения по него отговарят на изискванията.  Наемателят трябва до края на този месец да почисти излишната растителност. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета