Институции предотвратиха наводняването на гара Джулюница

Мисия

09-07-2018, 14:09

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пред затваряне заради дъждовете беше пътят за Бряговица

Екип на  Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново започна спешно отводняване в района жп линията край село Джулюница. Областният управител проф. д-р Любомира Попова заедно с директора на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев и други длъжностни лица направиха оглед на проблемен участък в района на жп линията край селото. В резултата на обилните валежи и оттичането на водите частично бе залята жп линията и около 50 м от пътя за село Бряговица. Няма, обаче опасност за главния път София - Варна.

За да се отводнят жп линията и пътят за село Бряговица, на мястото пристигна специализирана техника с мощни помпи, осигурени от огнеборците. Бързата реакция на институциите предотврати наводняването на гарата край Джюулюница, както и затварянето на пътя за село Бряговица. 
Областният управител и директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ направиха оглед и на близкия до село Джулюница язовир.Той е бил проверен през месец май и всички съоръжения по него отговарят на изискванията.  Наемателят трябва до края на този месец да почисти излишната растителност. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов