Жители на горнооряховско село се разбунтуваха заради некачествено ел. захранване

Животът

09-07-2018, 14:28

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заради токови удари са изгорели компютри в местното училище и домакински уреди на жители

Над 100 жители на горнооряховското село Поликраище днес са протестирали пред кметството, заради некачественото електрозахранване, научи velikotarnovo.utre.bg. Абонатите на "Енерго Про"АД в едно от най- големите села в областта страдат от месеци заради токови удари по ел.мрежата, които съсипват хладилници, компютри, телевизори. "Проблемът е от зимата, но през последните два месеца токовите удари зачестиха неимоверно. Прекъсването на тока трае по няколко секунди, но е достатъчно, за да порази електроуредите в домовете на хората. На мен ми изгоря агрегата на хладилника, а ремонтът ми струваше 200 лева. Изгоряха компютри в училището и читалището, десетки са повредените домакински уреди", споделя кметът на Поликраище Марин Тодоранов.

След като дълго време на националния телефон на енергийното дружество от Варна им отговаряли с "работим за разрешаването на проблема", на 19 юни управникът написал жалба до "Енерго Про" и изложил ситуацията. Оттам му отвърнали, че е писал до "Енерго Про- продажби", а не до "Енерго Про- мрежи". Тодоранов пуснал още една жалба до посочения адресат, но отговор не получил. Входирал сигнал и до Комисията за защита на потребителите, но оттам го контрирали, че казусът не е от тяхната компетенция. Написал жалба и до Комисията за енергийно и водно регулиране, но до момента няма обратен отговор.

В Поликраище живеят по постоянен адрес около 2300 жители. Близо 700 от тях работят в чужбина. Това е едно от най- големите кметства в областта и по брой на населението почти настига Община Сухиндол. Освен многобройните битови абонати, в селото работят и два сладкарски цеха, както и цех на шивашка фирма, която шие на ишлеме за Франция, Италия и Англия и чието оборудване е компютъризирано.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов