Първият записан студент в Стопанска академия – отличничката Александра Прокопова

Мисия

09-07-2018, 17:08

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Свищовлийката е удостоена със сертификати от участие в две Национални ученически състезания

Александра Прокопиева е първият новоприет студент в Стопанска академия, записан непосредствено след обявяване на резултатите от първото класиране за учебната 2018/2019 година. Тя е възпитаник на ПДТГ „Димитър Хадживасилев” в крайдунавския град, където завършва с отлична диплома специалност „Организация на туризма и свободното време”. В Стопанска академия, Александра кандидатства със сертификат от Национално ученическо състезание по „Икономика и управление на туризма” – едно от двете състезания, в които е участвала като ученичка. Избира да се обучава в бакалавърска спец. „Икономика на туризма”, редовна форма и е приета по държавна поръчка.
Първият записан студент бе приветстван от зам.-ректора по студентска политика и институционални комуникации, доц. д-р Николай Нинов и аплодиран от административните служители в Кандидатстудентския център. Доц. Нинов поздрави Александра за направения избор на висше училище, подари й комплект рекламни материали и изрази радостта си от факта, че първият записан първокурсник от тазгодишната кандидатстудентска кампания е възпитаник на партньорско училище, при това двукратен участник, отличен в изданията на Националните ученически състезания по икономика. 

След като получи студентската си книжка, Александра сподели, че сред причините да избере свищовската академия са доказания авторитет и традиции при обучението на икономисти, наличие на желаната специалност, с която да надгради придобитите знания и умения по сходната специалност в Търговската гимназия, възможността да съчетава обучението си с почасова заетост в родния Свищов. Новата студентка сподели впечатленията си от топлото посрещане и отличната организация в Кандидатстудентския център, приятната изненада от академичното ръководство, услужливото отношение на докторантите, които помагат при попълване на формулярите, и на инспекторките във факултетска канцелария, приели и обработили нейните документи. 
Попитана за своето бъдеще, вече настоящата студентка на СА „Д. А. Ценов” – Свищов заяви, че се надява, с получените в следващите 4 години знания и придобити нови умения, да успее да осъществи мечтата си – да има собствена туристическа агенция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов