Две години затвор за габровка, мамила и крала пари от възрастни хора

Крими

11-07-2018, 11:17

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представяла се за служител на БЧК и обещавала евтини лекарства

По обвинение на Районна прокуратура – Габрово жена, мамила и крала пари от възрастни хора е осъдена на две години лишаване от свобода при общ режим. Делото е решено по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимата се призна за виновна и прие за верни фактите изложени в обвинителния акт.

Ц. В. е призната за виновна за това,  че през периода 24.10.2017 г. – 22.01.2018 г., в гр. Габрово, при условията на продължавано престъпление, отнела чужди движими вещи, всички вещи на обща стойност 1550, 90 лв., от владението на шест лица без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Призната е за виновна и за това, че през периода 04.01.2018 г. – 13.02.2018 г., в гр. Габрово, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у осем лица, че предоставя помощ на възрастни хора и с това им причинила имотни вреди общо в размер на 854,70 лв. /възбудила и поддържала заблуждение, че е служител на БЧК и предоставя помощ на възрастни хора, като вземала пари от тях под предлог, че ще им осигури по-евтини дърва или лекарства/.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов