В Елена започва санирането на четири жилищни блока

Мисия

11-07-2018, 16:01

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общата стойност на ремонтите е 2 428 710 лв.

Четири жилищни блока в Елена ще бъдат санирани с пари по Националната програма за енергийна ефективност. В сградите, строени преди около 40 години, са разположени близо 200 апартамента с над 500 собственици, които още през 2015 г. бързо се организираха, направиха сдружения и кандидатстваха по програмата.

Вече са известни изпълнителите по обществената поръчка на общината за проектиране и изпълнение на строително-монтажните работи, разделена на 4 позиции. Общата стойност на ремонтите е 2 428 710 лв. За жилищния блок на ул. „Крайбрежна“ №37 изпълнител е ДЗЗД „Проектстрой-Линк“ Габрово. Великотърновското дружество „Мистрал 7“ ще санира жилищния блок на ул. „Иван Момчилов“ 97. Обществената поръчка за изпълнител на строително-монтажните дейности на ул. „Пролет“ №2 спечели  „Дунав“АД Русе, а на съседния блок – „Пролет №1“ в кв. „Север“ изпълнител е софийското ЕООД „Нов стандарт 2012“.

И четирите жилищни блока са панелно строителство. Строителните работи по енергийната ефективност на сградите включват топлинно изолиране на външните стени, подпокривно пространство и под, подмяна на дограмата, енергийно ефективно осветление на стълбищните клетки, ремонт на покрив и мълниезащитна инсталация.

В края на миналата седмица изтече обжалваемият срок за изпълнител на строителен надзор и инвеститорски контрол. След подписването на договорите и издаването на разрешенията за строеж започва работата на обектите, която трябва да приключи за три месеца.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов