Празник „Аз обичам България и я преоткривам” се проведе в Арбанаси

Мисия

13-07-2018, 14:54

Снимка:

кметство Арбанаси

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът бе спечелен от Центъра за работа с деца и младежи

Първият етап от проекта „Аз обичам България”, спечелил първо място в конкурса на Съюза на пивоварите и Сдружение „Св. Иван Рилски” – „Устойчиви инициативи и партньорство”, се проведе днес в парка в Арбанаси.  Проектната идея е спечелена от Центъра за работа с деца и младежи в Арбанаси.

Проектът е със спортно-образователна насоченост, като идеята е децата да бъдат насърчавани към повече спортни изяви и прекарване на повече време на открито, сред природата, вместо пред компютрите и мобилните устройства.

Мероприятието се проведе на открито сред природата  и протече  под мотото  „Аз обичам България и я преоткривам!” То  включи кратък преглед на българската история под формата на викторина, беседа и игра, свързана с най-известните природни, архитектурни и исторически забележителности в България. За целта участниците в проекта – децата от с. Арбанаси подготвиха и изработиха собственоръчно карта на Република България, както и колаж „Млад пътешественик”.

След образователната част децата  се включиха в интересни спортни игри, подготвени от организаторите, защото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат!”

Накрая празникът в с. Арбанаси  приключи със сладоледена фиеста.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов