Концерт на Mango Duende и латино парти с Un Beso вдигат градуса на настроението

Велико Търново Лайф

14-07-2018, 12:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата е на 19 юли в Галерията по проект Арт лято

Проект Арт лято кани на концерта на една от най-добрите банди за латино музика не само в България, съчетан с латино денс парти с UN BESO art & dance center! Проявата е вечерта на 19 юли в пространство Галерията в старата столица.
Латино бандата Mango Duende е сформирана през 2008 г. по идея на вокалиста с перуански корени Алекс Линарес и на перкусиониста Христо Ганев. Двамата събират едни от най-талантливите музиканти в България, въвличайки ги в създаването на една от най-добрите латино групи у нас.
В годините след пристигането му в България, името Алекс Линарес се свързва все повече с латиноамериканската музика. Чрез своята харизма певецът умело въвлича публиката в многообразието на латино музиката.
Христо Ганев е лауреат на редица музикални конкурси. В момента е сред най-активните перкусионисти на българската музикална сцена, участвайки в най-разнообразни по стил музикални проекти.
Mango Duende е добре позната на българската сцена със страхотните партита, отдавайки почит на музиката от Латинска Америка. Едни от тях са “Buena Vista Social Club Tribute”, посветено на едноименната кубинска банда, “Legends of New York Salsa”, представящо музиката на Ектор Лавое, Fania All Stars и Марк Антъни, както и програма, включваща едни от най-големите хитове в латиното.
Вдъхновена от редица имена като Ибрахим Ферер, Омара Портуондо и Сезария Евора, бандата създава свои парчета, доказали се като хитове сред латино обществото в България.
Бандата взима участие и на редица музикални фестивали като “Fanta Dance Festival”, “Brazzobrazzie”, “Beer Relation Festival” и “Nis Festival”.
През 2018 г., по случай десетата си годишнина, Mango Duende реализира първия си албум с изцяло авторски парчета, озаглавен “Cada Noche”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов