Община Велико Търново стартира процедурите по проекта „Интегриран градски транспорт”

Мисия

15-07-2018, 14:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общата му стойност е 11 133 732 лв., 48 месеца е планираната максимална продължителност

Община Велико Търново стартира процедура за кандидатстване и сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на ОП „Региони в растеж” за изпълнение на проекта „Интегриран градски транспорт”. Общата стойност на проекта е 11 133 732 лв. 48 месеца е планираната максимална продължителност на проекта.

Дейностите предвиждат закупуването на три електробуса и изграждането на една зарядна станция на буферен паркинг в района на бившето Сержантско училище; рехабилитация на бул. „България”, изграждането на пешеходен надлез над ул. „Магистрална”; реконструкция на кръстовището между илиците „Христо Ботев”, „7-ми юли” и „Цар Теодор Светослав”, както и това между улиците „Беляковско шосе”, „България”, „Полтава”, „Освобождение” и „Краков”. 

Ще се модернизират светофарните уредби на четири кръстовища : ул. „Никола Габровски” – ул. „Славянска”; ул. „Никола Габровски” – ул. „Георги Измиирлиев”; ул. „Магистрална” – ул. „Мармарлийска” и на пешеходна пътека на бул. „България”.

Проектът предвижда изграждането на два буферни паркинга при бившето Сержантско училище и местността Френкхисар, хкакто и паркинг система и информационни табла за паркиране на пет денонощно охраняеми общински паркинга.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов