Юлиян Телийски победи в Планинско състезание „Раховец Лясковец 2018”

Спорт

16-07-2018, 07:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Състезанието бе организирано от СККА „Етър Рейсинг”, БФАС и Общините Горна Оряховица и Лясковец

Юлиян Телийски от АСК Дунев рейсинг с Мицубиши Лансър е победител в шестото издание на Планинско състезание „Раховец Лясковец 2018”. Надпреварата е ІV кръг от Републиканския шампионат по планинско изкачване. Състезанието бе организирано от СККА „Етър Рейсинг”, БФАС и Общините Горна Оряховица и Лясковец.

Победителят Юлиян Телийски завърши с общо време 06:06:49. На второ място в общото класиране застана Христо Манолов от Боила авто мотор с общо време 06:08:47, който също се състезава с Мицубиши Лансър. Трети се класира Ивелин Йотков от Грийн фокс мотор с общо време 06:35:40, който се състезава с БМВ Е30.

В стартовете пилотите бяха без навигатори. Трасето, което трябваше да преминат, е с дължина 3350 м, с денивелация 210 м и 7,5 % наклон. Това е едно от техничните трасета в страната. Инцидент с един от автомобилите в третия манш спря за кратко състезанието, но след като трасето бе почистено и обезопасен и надпреварата продължи.

В отборното класиране първи е екипът на Грийн фокс мотор, следван от Джордан рейсинг, а трети е АСК Стара Загора.

Победители бяха излъчени във всички класове. Наградите бяха връчени от спонсорите на състезанието и от кметовете на общините Лясковец и Горна Оряховица д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)