Ресен кани на фестивала „С премяна на мегдана”

Мисия

17-07-2018, 09:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Определят Мис и Мистър Фестивал

Фолклорен фестивал „С премяна на мегдана” ще се проведе за трета година в Ресен по инициатива на Народно читалище „Народна просвета 1874” и Клуб за хора и народни танци „Ресенски япрак” в партньорство с Кметство Ресен и Община Велико Търново. Фестът ще се състои на 21 юли – събота, от 17:00ч. на открито пред читалището. 
Проявата има за цел да популяризира българските хора , народни танци и богатството на българската народна носия и не е с конкурсен характер.
В нея тази година участие ще вземат над 160 танцьори от 14 населени места от 8 общини. Участниците ще преминат през два етапа: представяне на автентично хоро, характерно за етнографската област на клуба и хореографска разработка на хоро.

Акцент тази година във фестивала е Мис и Мистър Фестивал, където участниците ще представят по едно изпълнение – танц, песен, народна носия, словесен фолклор или др.

Наградите са награда на Кмета на с. Ресен, награда на Народно читалище „Народна просвета - 1874” и награда на публиката. Фестивалът ще завърши с хоротека и приятелска вечер „Под звездите в Ресен”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов