В Свищов успешно приключи изпълнението на проект за обновяване на обекти на публичната инфраструктура

Мисия

17-07-2018, 13:45

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тържествено откриха ремонтираната административна сграда на Общината

Заключителна пресконференция за отчитане на резултатите и постигнатите цели от изпълнението на проект „Обновяване на обекти на публичната инфраструктура в град Свищов“ се проведе днес в крайдунавския град. След събитието кметът на общината Генчо Генчев тържествено откри обновената и ремонтирана административна сграда на Община Свищов - на ул. „Цанко Церковски” №2.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет гр. Свищов – д-р Кристиян Кирилов, заместник-кметове, общински съветници, кметове на кметства от община Свищов, служители на общинска администрация, граждани, медии. 

Проект „Обновяване на обекти на публичната инфраструктура в град Свищов“  се изпълни съгласно Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с регистрационен номер BG16RFOP001-1.036-0002-С01 от 18.11.2016 г. Проектът се изпълнява по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г., процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.036 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 - Свищов“, част от процедура BG16RFOP001-1.036-039 „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“. 

Ремонтирани, обновени и с внедрени  мерки за енергийната ефективност са три от административните сгради в центъра на град Свищов - сградата на общинската администрация на ул. "Цанко Церковски" №2 , сградата на отдел "Финансов" на ул. „Димитър Г. Анев” №2 и сградата на звено "Култура" на ул. „Димитър Г. Анев” №4.

Изпълнението на заложените мерки ще доведе до намаляване на ползваната от сградите енергия с над 60%. Това ще позволи на общинската администрация да реализира годишни спестявания от 35 хил. лева само от намаляването на потреблението на електроенергия в сградите. Изпълнението на проекта ще има положително въздействие върху устойчивото развитие на община Свищов, чрез реализирането на енергоспестяващи мерки и породените от това спестявания. Общината ще може да използва спестените средства в други важни за развитието на града мерки и да мултиплицира ефектът им.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов