Кино седмица на Баш Майстора ще се проведе в Горна Оряховица от 23 до 27 юли

Мисия

18-07-2018, 08:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата е под патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев

Кино седмица на Баш Майстора ще се проведе от 23 до 27 юли в Горна Оряховица. Седмицата се организира от Веселина Господинова, дъщеря на актьора Кирил Господинов, с активното съдействие на Община Горна Оряховица и под патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Седмицата ще стартира на 23 юли от 17.00 ч. с четене на биографията и мемоарите на Кирил Господинов. Дъщеря му Веселина Господинова ще запознае публиката и с най-вълнуващите моменти, прекарани с нейния баща. На тази среща публиката ще разбере как едно момче от село Гроздьово успява да реализира мечтата си да бъде театрален и филмов актьор. Кирил Господинов има 47 роли в киното над 150 роли на театрална сцена, но продължава да живее в сърцата на преданата българска публика с образа, който изгражда преди повече от 40 години в незабравимите филми „Баш Майсторът“.

Във фоайето Зала 1 на Общината ще бъдат разположени 32 платна, които включват най-ярките моменти уловени от фотографите на филмовата продукция. Изложбата е озаглавена „Баш Майстора завинаги“ и посредством репликите на филмовите образи е истински документален разказ за една легенда. Специално в Горна Оряховица, Веселина е подготвила да покаже и много лични снимки с баща си, както и спомени от неговия живот. Показването на толкова емоционални моменти от живота им именно в Горна Оряховица не е случайно, тъй като освен че дъщеря му работи върху проекта „Баща ми Баш майстора“, постоянно търси и надгражда изгубени родствени връзки. Нейният ярък детски спомен от общуването с близки братовчеди на Кирил Господинов в Горна Оряховица я провокира да намери своите родственици в града.

От 18.00 ч. на 23 юли всички почитатели на българското кино ще могат да се насладят на филма „Баш Майсторът на море“.

На 24 юли от 17.30 ч. всички граждани и гости на Горна Оряховица ще имат възможност да се докоснат и да чуят какви са оригиналните варианти на сценариите на филмите „Баш майсторът“ ще разберат каква е истината със слагането на яйцата в стената, както и откъде е взаимствал сценаристът Атанас Мандаджиев прословутия номер с шапката в комина. От 18.00 ч. вечерта ще продължи с прожекция на филма „Баш Майсторът“.

Кино седмицата ще продължи на 25.00 ч. от 18.00 ч. с прожекция на филма „Баш майсторът фермер“, на 26 юли от 18.00 ч. е „Баш майсторът на екскурзия“. Седмицата ще завърши на 27 юли от 18.00 ч. с прожекция на „Баш майсторът началник“.

Входът за всички прожекции на филмите за Баш Майстора е свободен.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов