Осъдиха двама, теглили пенсията на старица от картата й

Крими

18-07-2018, 14:59

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

След внесен в съда обвинителен от Окръжна прокуратура – Велико Търново и постигнато споразумение в съдебната фаза, бяха осъдени двама мъже, теглили пари от дебитна карта на възрастна жена.  Подсъдимият С. А. е осъден на една година лишаване от свобода. На А. Д. е наложено наказание е от една година и шест месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок, информират от Апелативна прокуратура-Велико Търново.

На 09.10.2017 г. по картата на пострадалата постъпили  пари – месечната й пенсия, като възрастната жена изтеглила 100 лв. След като се прибрала, закачила в антрето на дома си чантата, в която били парите и дебитната й карта с лист с написан пин-код. Същия ден двамата обвиняеми минали покрай дома на пострадалата, спрели каруцата и звъннали на звънеца. Предложили да закупи от тях дърва за огрев и орехи, но жената отказала. Тогава Сашо А. я помолил да го пусне в къщата, за да отиде до тоалетна. Докато бил сам в къщата, в антрето видял дамската чанта, открил в нея портмонето и взел  банковата карта, лист с ПИН кода и наличните 120 лв. След това бързо си тръгнал.  По пътя Сашо А. обяснил на  Андрей Д., че е откраднал банкова карта с ПИН кода. Двамата отишли до близък банкомат и на четири пъти изтеглили общо 290 лв. По-късно, същият ден, пострадалата установила кражбата и картата била блокирана.

Сашо А. се в признал за виновен за това, че на 09.10.2017 г. около 15:30 ч. в гр. Павликени, от къща, отнел чужди движими вещи – сумата от 120 лева, собственост и от владението на жена, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои, като кражбата е извършена повторно, след като е бил осъден за други подобни престъпления.

Сашо А. и Андрей Д. са осъдени и по обвинението за това, че на 09.10.2017 г. за времето от 15:58 ч. до 16:01 ч. в гр. Павликени, при условията  на продължавано престъпление, като извършители, използвали дебитна карта и изтеглили от банкомат на четири пъти общо сумата от 290 лева, без съгласието на титуляра.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов