Легендарният Зоро оживява на Царевец

Велико Търново Лайф

19-07-2018, 00:01

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Сцена на вековете“ 2018 започва с балета „Ромео и Жулиета“

Легендарната  история за Зоро, за борбата на  доброто срещу злото, ще оживее на крепостта Царевец във Велико Търново на 21 юли. В рамките на Летния фестивал „Сцена на Вековете“ 2018 Държавна опера-Варна ще представи едноименния си премиерен мюзикъл от 21,00 часа

Вдъхновяващата музика на Джипси Кингс и допълнителните оркестрации, композиции и аранжименти на Джон Камерън превръщат спектакъла в драматичната приказка за романтичния  герой Зоро. Мюзикълът завладява публиката с необикновени певческо-актьорски превъплъщения,  зрелищни борби с мечове, пишни костюми, невероятни каскади и гоещите ритми на традиционното фламенко .

Главната роля на Диего де ла Вега на Царевец ще изпълни Николай Димитров, а младата великотърновска оперна певица  Мария Павлова ще дебютира пред публиката в родния си град като любимата на Зоро Луиза Пулидо. В персонажите на Рамон и циганската Инес ще са Нейчо Петров и Калина Жекова

Постановката на мюзикъла е на Петко Бонев, а диригент е  Страцимир Павлов, Хореографията на „Зоро  е дело на Стефан Николов и Станислава Томова, сценография и костюми – Ася Стоименова и 3D Mapping Полина Герасимова.

Първият български оперен фестивал на открито „Сцена на вековете“ продължава на 27 юли с мюзикъла „Криворазбрана цивилизация“ по Добри Войников на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“-Велико Търново. Следващите заглавия в афиша на музикалният форум са: 3 август – операта „Луд Гидия“, постановка на Държавна опера-Русе; 11 август – операта „Джоконда“ на Театрално-музикален продуцентски център-Варна и „Аида“ на Бургаската опера на 18 август. На 5 септември в Двореца на Царевец Русенската опера ще представи мюзикъла „Човекът от Ла Манча“, а фестивалът ще завърши  на 15 септември в Летния театър на Велико Търново с балета „Ромео и Жулиета“ в изпълнение на балет „Арабеск“.

След всяко представление като подарък за зрителите ще бъде излъчвано аудио-визуалното шоу „Царевград Търнов-звук и светлина“.

„Сцена на вековете“ 2018 се провежда под патронажа на министъра на културата г-н Боил Банов.  Домакин на престижното събитие е община Велико Търново, тазгодишното издание е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2018-2019.

Билети за спектаклите се предлагат в мрежата на www.eventim.bg и Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов