РСПБЗН Свищов отбеляза деня на своя закрилник – Свети Пророк Илия

Мисия

20-07-2018, 16:03

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

      За 18-та поредна година българските пожарникари отбелязват деня на своя закрилник – Свети Пророк Илия, покровител на огъня и гръмотевиците. В РСПБЗН  Свищов днес по традиция бе раздаден курбан за здраве и благополучие, а отец Михаил благослови всички присъстващи и служителите на пожарна безопасност.

Гости на празника бяха кметът на Свищов Генчо Генчев, председателят на ОбС – Свищов и ръководител на доброволческото формирование към община Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът Борислав Замфиров, секретарят на Общината Любомира Петрова, отец Михаил, полк. Росен Арабаджиев – командир на Военно формирование 28880 – гр. Белене, комисар Красимир Кръстев – директор на РДПБЗН  Велико Търново, гл. инсп. Момчил Златев – началник РУ МВР Свищов, гл. инсп. Ваньо Джамбазов – началник РСПБЗН Павликени, гл. инсп. Илиян Илиев – началник РСПБЗН Полски Тръмбеш, Стефан Димитров – почетен гражданин на Свищов и бивш началник на РСПБЗН Свищов.

Кметът на Свищов благодари на огнеборците от РСПБЗН Свищов за съвместната и ползотворна работа, поздрави ги за тяхната всеотдайност и самоотверженост, която гарантира безопасността на хората и техните имоти. Комисар Красимир Кръстев – директор на РДПБЗН Велико Търново също поздрави пожарникарите с празника  и поднесе поздравителен адрес на кмета Генчо Генчев, в знак на благодарност за координираната работа и взаимопомощ между регионалната дирекция, районната служба и местната власт. „Изразявам уважението си лично към Вас и екипа, който ръководите, за положителното отношение към органите на пожарна безопасност и защита на населението. В нашата работа професионализмът е ежедневие, а отговорността е превърната в задължение.“ – това бяха част от думите, с които комисар Кръстев се обърна към кмета на крайдунавския град.

В празничния ден бяха изчетени пред всички имената на трима служители на РСПБЗН Свищов, които бяха наградени с писмени похвали: мл. експерт Емил Димитров – началник дежурна смяна, мл. инспектор Ивайло Младенов – старши пожарникар и ст. инспектор Николай Иванов – водач на специализиран автомобил I степен. Всички те получиха бурни аплодисменти за своя висок професионализъм.

Началникът на РСПБЗН Свищов гл. инспектор инж. Светлин Михайлов поздрави своите колеги и колегите си от останалите пожарни служби в страната за постоянната подготовка, която полагат, за да са винаги във форма и да могат да оказват при необходимост най-точната и бърза намеса на всички, които имат нужда от помощ. Той пожела на пожарникарите винаги, когато излизат на произшествие, да се завръщат в пълнен състав и удовлетворени от дейността, която са извършили.

Директорът на ЦОП Ася Михайлова поднесе на началника на РСПБЗН Свищов специален поздравителен адрес, изработен от децата и екипа на Центъра, като благодари за съвместните инициативи и чувството за взаимопомощ. Тя им пожела да са живи и здрави, а огънят да гори само в сърцата им.

Изненада за пожарникарите бяха подготвили малчуганите от ДГ „Радост“, които пяха, танцуваха и рецитираха, а след това заедно с тяхна помощ успяха да се запознаят отблизо с отговорната им работата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)