200 самодейци участват в Първи регионален празник „От любов към българското” в Добридял - velikotarnovo.utre.bg

200 самодейци участват в Първи регионален празник „От любов към българското” в Добридял

21 юли 2018, 07:00 | Velikotarnovoutre

В 10 ч. днес /събота, 21 юли/, в лясковското село Добридял започва регионален преглед на песента и танца, който за първи път ще премине под наслов „От любов към българското”. Близо 200 самодейци се включват в уникалната проява. 

17 певчески, танцови и театрални състава ще се представят на добридялска сцена в местното читалище „Петко Р. Славейков-1903”, за да покажат любовта си към родното, към нашенските песни, танци и обичаи. Участниците са млади и по-възрастни самодейци от Добри дял, Лясковец, Козаревец, Драгижево, Джулюница, от Горна Оряховица, Писарево, Драганово, от златаришкото Горско Ново село, от Палици, община Елена, както и от далечното село Телиш, община Червен бряг, област Плевен.  

Първият регионален празник в Добри дял се организира от местното читалище, кметството, пенсионерски клуб „Еделвайс” и с финансовата подкрепа на Община Лясковец. Форумът ще бъде открит от председателя на читалището Иванка Костова, в читалищната светиня. На сцена ще излязат от 6 до 86-годишни самодейци, обединени от любовта към българския фолклор. Празникът в Добри дял няма конкурсен характер, но организаторите са подготвили подаръци за всички участващи формации и индивидуални поощрения за изпълнителите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета