Търси се друг строител на новия болничен корпус във В. Търново

Животът

23-07-2018, 00:01

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Затруднения на досегашната фирма са причината

Прекратен е договорът с фирмата изпълнител за строителство на новия болничен корпус към База 1 на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, съобщи в-к "Борба", цитирайки директора д-р Стефан Филев. Като причина за това той сочи възникналите затруднения в работата на ДЗЗД „ПС Инженеринг”.

„Разделихме се по взаимно съгласие, по мое настояване. Ще има нова обществена поръчка за изпълнител и по-добре да се забавим с изграждането на корпуса с 3-4 месеца, отколкото да започнем нещо, което не можем да довършим“, коментира д-р Филев.

Директорът увери, че болницата разполага с всичко необходими документи и разрешителни за пристъпване към строеж и веднага след сключването на договор с нова фирма, може да се стартира реална работа.

Д-р Филев допълни, че се е наложила и промяна в проектирането заради законови изисквания по отношение на увеличена квадратурата, обусловена от нови стандарти, в които са заложени определени квадрати за обикновено и реанимационно легло, за стаите и останалите пощения.

Първата копка по изграждането на новия болничен корпус бе направена през декември 2017 година, в рамките на отбелязването на 150-ия юбилей на стационара. Предвиждаше се реалното строителство да започне през февруари, а сградата да е готова до есента. В нея ще бъдат преместени всички отделения, които в момента се намират в Стара болница. Строителството възлиза на 4,5 млн. лв., които лечебното заведение получи при сделката от продажбата на незавършения хирургичен корпус и паровата централа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов