Заловиха вандал, откраднал 8 пейки от новоизграден парк в Свищов

Крими

25-07-2018, 13:09

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Друг, посегнал на новата фасада на Общината, си признал в полицията

За по-малко от месец в град Свищов са били извършени две вандалски прояви от нарушители на обществения ред, които бяха заловени в изключително кратки срокове, съобщиха от Общината.

На 7-ми срещу 8-ми юли новоизграденият парк „Радост“ осъмна без 8 пейки, които през нощта бяха откраднати от недобросъвестно лице. Благодарение на изграденото видеонаблюдение, бързата и адекватна намеса на органите на реда в лицето на РУ – Свищов, извършителят на злодеянието беше заловен.

Седмица по-късно, на 14 юли сутринта, отново беше регистрирано умишлено посегателство върху новата фасада на административната сграда на Община Свищов. Със съдействието на община Свищов нарушителят е заловен от полицията, след което прави самопризнания.

И двамата недобросъвестни граждани са докладвани на Свищовска районна прокуратура за продължаване на действията по разследването и налагане на административно наказание по смисъла на Наказателния кодекс.

Община Свищов изразява категоричното си становище, че такива прояви на вандалщина и неспазване на обществения ред и изразява благодарност на органите на реда за тяхната навременна и компетентна намеса.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов