С проект за над 500 000 лв. обновяват центъра на Елена

Мисия

25-07-2018, 13:54

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Втори проект за близо 800 000 лв. ще рехабилитира тротоарите на 24 улици в града

Община Елена разработи и внесе за одобрение два нови проекта по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Проектното предложение на стойност 548 688 лв. е за ремонт и благоустрояване на централния градски площад „Христо Ботев“ в Елена и за ремонт и благоустрояване на съществуващата довеждаща и отвеждаща алейна мрежа до парк „Калето“ над града. Проектът включва цялостна реконструкция на площадното пространство с нова поливна система и видеонаблюдение. Предвидено е да се  изгради нов фонтан в центъра, а на „Калето“ да се подмени парковото обзавеждане и реконструират алеите.

Второ проектно предложение е за 787 901 лв. и включва реконструкция и рехабилитация на ул. "Възрожденска" зад централния площад и направата на тротоари към 24 улици  в Елена - „Крайбрежна“, „Мир“, „Костовска“,  „Оборище“, „Опълченска“ „Кършовска“, „Спортист“, „Църковна“, „Кокиче“, „Стара планина“, „Дойно Граматик“, „Балкан“, „Генерал Домбровски“, „Самуилец“, „Острец“, „Петко Ю. Тодоров“, „Калето“, „Чумерна“, „Неофит Бозвели“, „Георги Сава Раковски“, „Никифор Попконстантинов“, „Паисий Хилендарски“, „Здравец“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов