Цветан Цветанов инспектира ремонта на пътя Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица и на моста при Шемшево

Мисия

26-07-2018, 13:17

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Художник от Сопот изненада Цветанов с нарисуван от него портрет на политика

Тази година ще бъдат обявени обществени поръчки за нови 137 км. от АМ "Хемус", след години ще имаме и магистрала между Русе и Велико Търново, а само в периода между 2015 - 2016 г. правителството на Бойко Борисов е отпуснало над 26 млн. лв. за развитието на великотърновския регион. Нито едно от тези неща не би било възможно, ако държавата не беше стабилна. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов днес в предаването "Тази сутрин" по bTV, което се излъчи от Велико Търново.

Той съобщи, че съобразно поет ангажимент, Община Свищов вече е получила безвъзмездно правото на собственост върху бившите казарми в града, където да осъществи инвестиционните си намерения. Председателят на най-голямата парламентарна група припомни и друг изпълнен ангажимент – осигуряване на средства за строителството на нов мост над р. Янтра при Шемшево, с който ще се възстанови най-бързата транспортна връзка между Велико Търново и селата Шемшево, Леденик, Буковец, Пушево и Керека, и ще се осигури транспортна достъпност на Западната промишлена зона.

По-късно Цветан Цветанов, заедно с великотърновския кмет Даниел Панов и регионалния министър Николай Нанков инспектира на място хода на строителните дейности. Необходимостта от изграждането на ново съоръжение бе породена след частично рухване на стария 130-годишен мост в края на февруари миналата година. Тогава Цветанов, който в Народното събрание представлява Великотърновския регион, пое пред жителите на засегнатите села ангажимент да съдейства на за разрешаването на проблема. Веднага след като 44-тото Народно събрание започна работа и след сформирането на правителството на Бойко Борисов, в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане бе внесено искането да се финансира строителството на нов мост. Осигурени бяха необходимите средства от 1,1 милион лева – нещо, което служебното правителство на президента Румен Радев обясняваше, че не може да се случи.

На място Цветанов получи уверение, че съоръжението ще е готово до 15 септември тази година. Новият мост ще е с около 2 метра по-висок, широк 10 и дълъг близо 40 метра. Ще има две ленти за движение, осветление и ще бъде със завишена товароносимост. Мостът е разположен встрани от предишния, така че подходът към него да не бъде със завой.

До 15 август трябва да е готова отсечката между Велико Търново и Горна Оряховица през Арбанаси. Пътят се рехабилитира основно, като средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. 5-километровата отсечка се ползва средно от 7000 автомобила на ден.

Във Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията получи и изненадващ подарък от сопотския художник Стефан Йорданов, който е нарисувал портрет на Цветанов. Стана ясно, че художникът е тръгнал от Сопот в полунощ, за да се срещне на сутринта с народния представител и да му подари портрета. Той сподели, че картината е израз на личното му уважение към Цветанов като политик и държавник и към всичко, което ГЕРБ прави за развитието на всички региони в България. Стефан Йорданов е автор на постоянната изложба "15 видни българи от Стрямската долина", подредена в къщата-музей на Иван Вазов в Сопот.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов