Малчугани разследваха взломна кражба в…. полицията

Животът

27-07-2018, 08:40

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Децата от Езиковия център за пореден път се срещнаха с четирикракия полицай Нерон

Експерти инсценираха взломна кражба от помещение в полицейското управление в областния град, за да покажат на малчуганите от Езиков център във В. Търново как се влиза в помещение, станало обект на крадци, как се търсят и свалят  следи и отпечатъци  и как се установява извършител на престъпление.  Децата проследиха процедурата с изключителен интерес. Споделиха своите впечатления от криминалните филми, които гледат по телевизията и зададоха десетки въпроси за конкретната инсценирана ситуация. Накрая обещаха, че ще бъдат послушни и добри и няма да се налага да ходят в полицията, за да им свалят отпечатъци.
Във вътрешния двор на Областната дирекция те отново се срещнаха със своя четириног приятел полицейското куче Нерон и неговият водач. Кучето им демонстрира как се откриват наркотици, скрити в автомобил, а след това послушно изчака децата да го погалят и да му се порадват.
Момчетата и момичетата от езиковия център се сприятелиха с полицейските служители и четириногият им колега на демонстрация в парк „Марно поле“, по повод професионалния празник на МВР в началото на месец юли. Доволни и изключително благодарни след това те изработиха и поднесоха картички на новите си приятели. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов