Ремонтират площадка и облагородяват площада в Дебелец по „Местни инициативи”

Мисия

28-07-2018, 14:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обектите се одобряват от обществен съвет в градчето

Ремонт на детска площадка и обновяване на централния площад ще бъдат реализирани по Общинската програма „Инициативи на местните общности” в Дебелец, съобщи за Общинско радио Велико Търново кметът Снежана Първанова. „Миналата година в централния градски парк бе ремонтиран фонтанът. Тази година продължаваме с парковото оформление – пейки, саксии и къщички, които да допълнят по атрактивен и модерен начин визията на площада”, допълни Първанова. Парковото обзавеждане ще бъде позиционирано около градския фонтан.

В рамките на общинската програма ще бъде обновена и детската площадка в центъра на градчето. Ще бъдат подменени оградата и част от уредите, които ще отговарят на Наредба 1 за безопасност. По-цветна и свежа ще  бъде детската атракция, тя ще е разделена на две подплощадки – едната за деца от 0 до 3, а другата – за малчугани до 13-годишна възраст.

Извън проекта, със собствени средства на кметство Дебелец, ще бъдат изградени алеи за по-лесен достъп до площадката. „Досега децата преминаваха през кал и пепел, за да стигнат до там”, акцентира Първанова. Проектът е одобрен от Община Велико Търново за сумата от 15 444 лв. Общинският проект „Инициативи на местните общности” включва и доброволен труд, инвестираните средства са 3 790 лв. „Това е един от водещите принципи да направим тези общности съпричастни към всичко, изградено в града”, допълни кметът на близкото до Велико Търново градче.

Решенията с какво да кандидатства кметство Дебелец за изграждане на нови неща по програмата „Местни инициативи” се взема на обществен съвет в началото на годината, който включва 13 представители на различните общности. Решенията не се вземат еднолично от кмета, каза още Снежана Първанова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов