Етър посвети победата си на паметта на Трифон Иванов

Спорт

28-07-2018, 12:34

Снимка:

ФК Етър

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Виолетовите се наложиха над тима на „Верея” с 1:0

След успеха с 1:0 над Верея „виолетовите“ посветиха победата на паметта на Трифон Иванов. Легендарният бранител, който щеше да навърши 53 години, бе почетен още в 3-ата минута, когато играта бе спряна и в продължение на минути с аплодисменти хората по трибуните и от „Етър” почетоха паметта на „железния защитник”.

„Първо искам да заявя, че нашият екип посвещава победата на паметта на Трифон Иванов, който щеше да навърши 53 г., но си отиде толкова рано… Трифон беше футболист, който беше непримирим на терена. До края на мача „Етър” игра точно непримиримо и с желание да стигне до успеха", коментира главният мениджър Красимир Балъков.

"Тимът на Верея играеше изключително дефанзивно, в защитата им беше много гъсто. Но така е, и те искаха да вземат нещо. Важното е, че показахме, че с правилна игра и търпение можеш да победиш дори в последната минута. Момчетата демонстрираха характер, имаше много емоции, публиката им се радваше, което е важното в крайна сметка.

Не сме чакали, аз исках още в 10-ата минута да водим с 1:0. Но футболът е така, не можеш още от първата или втората ситуация да вкараш… Хората се радват на момчетата, има емоции, а това е важно за нас. Доволен съм от мача, въпреки трудната победа. Искаме да привличаме повече хора на стадиона, а такъв драматичен двубой ти дава сили, а освен това ще идват нови хора. Пропуските, които направихме, не ме притесняват. Радостен съм, че излизаме на положения.

Все пак сме в началото на първенството и все още не сме в перфектна форма. А и имаме двама нови нападатели, които изобщо не са в добро физическо състояние. Трябваше Варела да влезе в игра. Наложи се да сме по-разчупени, затова оставих Иван Петков на пейката. На тима му беше тежко и трудно като първи мач във Велико Търново”, добави Красимир Балъков.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов