НВУ ремонтира две свои бази с 4 млн. лв.

Животът

29-07-2018, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ремонт на сградния фонд на вуза не е правен от 10 години

4 млн.лв. ще струва ремонтът на две сгради на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Вече са обявени обществените поръчки за извършване на ремонтните дейности, след като правителството отпусна допълнителни средства в размер на 16 млн. лв. за извършване на основни и текущи ремонти, каквито не са правени през последните 10 години, както и за газификацията на сградния фонд.
„Тази година работим за ефективното използване на тези средства, за да направим необходимите ремонти и да осигурим по-добри условия на работа, обучение и живот както на обучаващите, така и на преподавателите“, заяви бригаден генерал д-р Пламен Богданов.
Едната обществена поръчка е за 2 833 000 лв. без ДДС и предвижда ремонт на Пети битов корпус на НВУ. Втората обществена поръчка е за 830 000 лв. за текущ ремонт на три етажа на Инженерния корпус във военния университет.
Обявена е също обществената поръчка за проектиране на ремонтните дейности на общежитието към факултета в Шумен, както и на хангара и лабораторния корпус в Долна Митрополия. Общата стойност за проектирането на обектите възлиза на 70 000 лв. Все още не е ясно колко пари ще струва обновяването им, докато не бъде направено проучването.
Обявени са обществени поръчки и за покривите на две сгради в Шумен.
Предстои да стартира също процедурата за проектиране на газификацията на трите факултета на НВУ, за което ще бъдат използвани най-много средства от допълнителното финансиране. Базата във Велико Търново е на централно парно, но инсталациите са стари, амортизирани и неефективни. През месец стават аварии, загубите по мрежата са големи, но с газификацията тези проблеми ще бъдат решени.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов