„Каталунците Кирчево“ (Ловеч) победиха в регионалния полуфинал на Фен Купа 2018 - velikotarnovo.utre.bg

„Каталунците Кирчево“ (Ловеч) победиха в регионалния полуфинал на Фен Купа 2018

29 юли 2018, 15:21 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

Втори и трети станаха тимовете на „Стеф“ (Габрово) и наредиха „АРР Фулмакс“ (Горна Оряховица)

Последният десети регионален полуфинал на Фен Купа 2018 за областите Габрово, Ловеч и Велико Търново завърши днес на стадион „Христо Ботев“ в Габрово с победа за „Каталунците Кирчево“ (Ловеч). Тимът е двукратен национален шампион на Фен Купа за 2015-та и 2017-та година. Днешната победа им осигурява участие в тазгодишните финали и ако триумфират и там, ще се превърнат в първия отбор в историята на турнира с 3 национални титли.

На второ място остана тимът на „Стеф“ (Габрово), след като загуби финалния мач срещу шампионите. „Каталунците“ вкараха три бързи гола още през първото полувреме, след което се отдръпнаха в защита. През втората половина „Стеф“ успяха да върнат две попадения, но „Каталунците“ също се разписаха още веднъж и оформиха крайното 4:2.

Трети и четвърти в регионалната класация се наредиха „АРР Фулмакс“ (Горна Оряховица) и „Шести Участък“ (Габрово). Почетното отличие „Най-спортсменски отбор“ беше присъдено на момчетата от „Белица“ (с. Нацовци). За „Най-добър вратар“ беше обявен Мариян Ангелов от „Каталунците Кирчево“, а за „Най-атрактивен състезател“ Светослав Едрев от „Феникс“ (Ловеч).

Футболният празник на Фен Купа 2018 в Габрово беше последното регионално събитие за сезона. В края на септември предстои заключителният етап на турнира, а именно - националните финали, които ще се проведат на 29 и 30 септември в София. Участниците в тях вече са ясни. Всеки от тях е шампион на своя регион и ще направи всичко възможно да спечели голямата награда в 16-тото издание на Фен Купа – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа. Имената на финалистите са както следва:

„еДинамикс“ (Стара Загора) – регионален шампион на Стара Загора и Сливен

„Вип Дент“ (Пловдив) – регионален шампион на Пловдив и Пазарджик

„Бат Динко и приятели“ – регионален шампион на Варна, Шумен и Добрич

„FC Words“ (Бургас) – регионален шампион на Бургас и Ямбол

„Уефалона“ (Хасково) – регионален шампион на Смолян, Кърджали и Хасково

„ФК Сокол“ (Русе) – регионални шампиони на Русе, Силистра, Разград и Търговище

„Лев Инс“ (София) – регионални шампиони на София – град и София – област

„Sbornaya“ (Благоевград) – регионален шампион на Кюстендил, Благоевград и Перник

„Северозапад“ (Монтана) – регионален шампион на Монтана, Плевен, Враца и Видин

„Каталунците Кирчево“ (Ловеч) – регионален шампион на Габрово, Ловеч и Велико Търново

До националните финали остават 2 месеца, които със сигурност ще са изпълнени с много вълнение за 10-те отбора финалисти.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета