За девета година организират Седмица на кърменето във Велико Търново

Мисия

30-07-2018, 10:22

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Традиционният празник на открито ще е на 2 август в парк „Дружба”

За девета поредна година, от 1 до 7 август 2018 година, във Велико Търново ще се проведе Световна Седмица на Кърменето (ССК) под мотото „Кърменето – основа на живота”.
Традиционният Празник на открито в парк „Дружба”, Велико Търново ще се проведе на 2 август 2018 година от 10:00 до 12:00 часа.
Инициативата се провежда в партньорство с Община Велико Търново, Център за родители „HAPPY MUMS” и Младежки дом – Велико Търново в рамките на програма „Здрави деца в здрави семейства“.
През 2018 година Световната седмица на кърменето преминава под надслов „Кърменето – основа на живота“.
Логото, избрано за тазгодишното издание на Световна седмица на кърменето (с хаштаг #WBW2018) представя „триадата“ на родителите и тяхното дете, която да подчертава значението на съвместните усилия за защита, насърчаване и подкрепа на кърменето. Клоните, листата и кълновете са символ на растежа и развитието.
Линията, която се ражда от триадата и се превръща в листа, е връзката между кърменето и храненето, хранителната сигурност (състоянието на надежден достъп до достатъчно количество достъпна, питателна храна) и намаляването на бедността.
Кърменето предотвратява глада и недохранването във всичките му форми и гарантира хранителната сигурност на децата, дори и в периоди на криза. Без допълнителна тежест върху доходите на домакинството, кърменето е евтин начин за хранене на децата и допринася за намаляване на бедността. Храненето, хранителната сигурност и намаляването на бедността са от основно значение за постигането на Глобалните цели за устойчиво развитие на Обединените нации.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов