С дефиле и концерт завърши 21-ият Международен фолклорен фестивал /снимки/

Велико Търново Лайф

30-07-2018, 13:48

Снимка:

МФФ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В изданието се включиха 15 състава и над 500 танцьори и изпълнители

С дефиле на участниците и грандиозен концерт закриваха 21-вия Международен фолклорен фестивал. Дефилето потегли от парк „Марно поле“и премина при голям интерес по централната улица. Вечерта в Летния театър се състоя церемонията по закриване на събитието, в която ще се включиха групите от България, Боливия, Венецуела, Грузия, Китай, Коста Рика, Малайзия, Мексико и Русия.

Групата от Академията за танцово изкуство от Боливия е превърна във фаворит на великотърновската публика.  За спомен от феста,  те се получиха подарък – картина на българка в национална носия.

Сърцата на публиката грабнаха и „летящите грузинци“ от Тбилиския държавен университет в Грузия със своите темпераментни изпълнения. Трети зрителите посочиха участниците от Национален фоклорен ансамбъл „Калинка“ – Русия.

В 21-вото издание на Международния фест се включиха 15 състава и над 500 танцьори, акробати и певци. България бе представена от фолклорните формации и ансамбли „Искра“ и „Търновче“ /Велико Търново/, „Развитие“ /Севлиево/ „Жар“ /София/, „Сидер Войвода“ и „Раховче“ /Горна Оряховица/.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов