Почистват наноси под моста на река Белица в село Нацовци

Мисия

30-07-2018, 17:02

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Комисия следи състоянието на всички съоръжения над реките

Започна почистване от наноси, заклещени под моста на река Белица във великотърновското село Нацовци. Премахването на заклещените клони и стволове на дървета ще приключи до края на деня, а възложената от Община В. Търново дейност се извършва със специализиран автокран.

Заради нерегламентирана сеч край коритото на притока на р. Белица в землището на с. Войнежа, останки от дървета са създали тапа пред моста в селото и за кратко в съботния ден съоръжението е било залято от рекичката. Веднага след отдръпването на водата наносите са премахнати. Същата ситуация се е повторила и в неделния ден, когато отново е била привлечена строителна техника за почистване на клоните и стволовете.

Комисия следи състоянието на всички мостове над реките и притоците им, преминаващи през територията на община Велико Търново. Обходите ще продължат през целия ден.

Около 2 метра е нивото на р. Янтра в кв. „Чолаковци“, където критичната стойност е 6,50 метра. 0,9 метра е нивото на р. Белица в Килифарево при критична стойност 3,80 м. Телеметрична система със съвременни сензорни устройства следи движението на водите на двете реки в реално време.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов