Балъков: „Ботев“ (Пд) е силен противник, трябва да сме пределно концентрирани“

Спорт

02-08-2018, 18:12

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мачът е утре от 18:30 ч. на стадиона в Коматево

„Етър“ гостува в третия кръг от първенството на Първа лига в Пловдив на местния „Ботев“, мачът е утре от 18:30 ч. на стадиона в Коматево.

Етърци стартираха с минимална загуба като гости от шампиона „Лудогорец“, а после победиха у дома с 1:0 „Верея“ и в момента заемат 8-ото място в класирането. „Канарчетата“ пък първо паднаха у дома от „Левски“ с 0:1, но после удариха с 2:0 „Септември“ в София. Така и двата отбора са съседи в таблицата с по 3 точки.

Главният мениджър на „Етър“ Красимир Балъков сподели, че очаква труден мач и не спести добри думи за съперника. „Уважавам и ценя много този отбор. Като качество и комбинация от добри български футболисти „Ботев“ (Пд) е един от първите 4-5 в първенството. „Ботев“ и „Берое“ са абсолютно конкурентни на „Лудогорец“, ЦСКА и „Левски“ и могат да играят с тях като равен с равен“, коментира Балъков.

Той обаче заяви, че „Етър“ има своите шансове, ако бъде пределно концентриран. „За нас това гостуване е добър шанс да видим какво сме коригирали от гостуването в Разград. Мачът няма да е по-различен от този с „Лудогорец“. Трябва да покажем характер, всеотдайност, превъзмогване и изключително здрава тактическа дисциплина, ако искаме да спечелим нещо. Да сме на предела на концентрацията си, за да стигнем до положителен резултат“, заяви Красимир Балъков. „Етър“ вече няма проблеми с отсъстващи състезатели, всички са здрави и на линия за предстоящия двубой.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов