417 са свободните места в гимназиите в областта след третото класиране

Мисия

03-08-2018, 08:08

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Паралелки са под въпрос

417 са свободните места в гимназиите във Великотърновска област след третото класиране. От Регионалното управление на образованието изнесоха списък с незаетите бройки, като попълването им е в срок от 5 до 10 септември.

10 са незаетите места в паралелката „Парково строителство и озеленяване” в ПГСАГ „Ангел Попов” в старата столица. В СПГ по икономиса не е заета с 8 места паралелката по оперативно счетоводство и с 6 – паралелката по банково дело.

Паралелката „Моден дизайн” в ПГ по моден дизайн има 10 свободни места. 8 ученици може да се запишат в „Електрообзавеждане на транспортна техника” в ПГЕ „А.С. Попов”.

В Хуманитарната гимназия във Велико Търново не са заети 13 бройки в профил „Библиотекознание” и 8 – в профил балнеология. В СУ „Вела Благоева” в старата столица непопълнени са 12 бройки в паралелката с предприемачески профил. 16 ученици са нужни, за да има догодина паралелка по „Автоматизация на непромишлените производства” в СУ „Владимир Комаров”.

Под въпрос са две паралелки в СУ „Иван Момчилов” в Елена – 12 ученици недостигат за „Горско и ловно стопанство” и 13 – за „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”.

18 са бройките за профил „Електрически инсталации” в СУ „Св. Климент Охридски” в Сухиндол.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов