Тече ремонтът на спортна зала „Сава Величков” в Търново

Мисия

03-08-2018, 09:00

Снимка:

ОП Спортни имоти

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Реконструкцията ще сложи край на дългогодишния проблем с покрива

Вече месец се работи активно по реализацията на проекта за ремонт на Спортна зала „Сава Величков“ във Велико Търново. Инвестиционното намерение на общината бе одобрено по мярка „Подобряване на обществената среда в населените места“ на програма „Красива България“.
Ремонтът ще сложи край на дългогодишния проблем с покрива на залата, който е компрометиран. Ще бъде възстановено и бетоновото покритие на пиластрите, част от които са в много лошо състояние. Предвижда се покривът да бъде топлоизолиран с каменна вата, покрита с битумна изолация. Бордът около него ще е обшит с ламарина.

Заложени са и мерки за отводняване на покрива чрез воронки и водосточни тръби, в които ще бъде интегрирана противообледителна електрическа система.
Вече се оформя нов подход към залата от страната на цирковата площадка, който ще бъде застлан с плочи от пресован бетон. Ще бъде изграден тротоар и възстановени стълбите. Предвижда се и монтирането на ново фасадно осветление, като всичко това ще облекчи максимално подхода към залата. 
В спортна зала „Сава Величков“ се провеждат тренировки по хандбал, бадминтон и волейбол. Всеки ден там спортуват над 200 деца и ученици.
Бюджетът на проекта е осигурен по инвестиционната програма на Община Велико Търново и финансиране по програма „Красива България“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов