Ева Майдел покани в Брюксел победителите от конкурса за есе на Юридическия факултет към ВТУ

Животът

03-08-2018, 12:49

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това са Диян Дачев и Димитър Илиев

Диян Дачев и Димитър Илиев са победителите в конкурса за есе на евродепутата Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) и Юридическия факултет към ВТУ.

Над 20 студенти се включиха в конкурса като те имаха възможност да избират между две теми- „Регионът на Западните Балкани във фокуса на Европа“ и „Европейският регламент за защита на личните данни – нови правила за нашата правна защита“.

По първата тема победител стана Димитър Илиев със своята оригинална разработка „Регионът на Западните Балкани във фокуса на Европа“ (или: Приказката за Западните Балкани с ненаписан край), а Диян Дачев спечели във втората категория, със своята интересна интерпретация по темата за личните данни.

 „Важно е да се вслушваме в гласа на младите хора, да търсим тяхното мнение и да ги подкрепяме, защото те държат бъдещето в собствените си ръце. Със своето критично мислене и активна позиция, те ни показват своето отговорно отношение към събитията от нашето ежедневие. Наша задача е да помагаме за развитието на техния потенциал и успешната им реализация.“ Това сподели българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по повод конкурса, който се провежда за втора поредна година.

„Благодаря на всички участници за проявения интерес и споделените мнения по две от актуалните теми от дневния ред на Европейския парламент“, допълни Ева Майдел.

Двамата победители получиха покана да посетят Европейския парламент в Брюксел като награда за отличното си представяне.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов