Днес е динената фиеста в Никюп

Мисия

04-08-2018, 11:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Специален гост на празника ще е фолклорният изпълнител Юри Крумов

VII  фестивал на динята ще се проведе днес във великотърновското село Никюп. Динената фиеста се е утвърдила като традиционен празник за селото през летните месеци. Тази година тя започне в 19.00 часа.
Специален гост на празника ще е фолклорният изпълнител  Юри Крумов. Участие в музикалната програма ще вземат още Танцов клуб „Ресенски япрак“ с ръководител Галина Бартолова, Танцов клуб „Боляри“ при Сдружение „Активни Боляри“ с ръководители Галина Бартолова и Ана Лалева, и Танцов клуб „Надежда: с ръководител Николай Събев.
Паралелно с музикалната програма са предвидени различни игри и забавления. Посетителите ще имат възможност да видят карвинг демонстрации и Бодиарт, както и да се включат в шествие с динени фенери. Както всяка година ще бъдат организирани и състезание – по надяждане с диня, по търкаляне на диня, отгатни теглото на динята, познай цвета на динята и боулинг с диня.

Традиционно фестивалът събира голям брой гости от цялата страна. Интерес предизвикват нетрадиционните състезания, както и концертната програма.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов