Гимназията по туризъм с награда от фото-мини състезанието „Световен ден на уменията на младите хора”

Животът

05-08-2018, 13:25

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Великотърновското училище единствено от страната участва в надпреварата School Enterprise Challenge

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново е единственото училище от България, което се състезава с близо 5000 училища от цял свят в състезанието School Enterprise Challenge от четири години.  Състезанието се провежда всяка година от март до октомври и в него участват млади предприемачи от над 190 държави.

През 2015 г. Гимназията по туризъм завоюва наградата за регион Източна Европа и Близкия Изток и получи правото да се нарече „Училище на млади предприемачи“. През 2016 Поля Петрова-Янкова, учител по английски език, бе избрана да бъде в борда на учителите-консултанти, а Деян Христов, ученик от специалността „Организация на туризма и свободното време“, бе член на екипа от ученици-консултанти от петте континента. Те са единствените представители от България в консултантския екип на световното състезание по предприемачество.

Постигнатите успехи мотивират екипа от учители и ученици. Дарителски кампании; предприемачески продукт, представящ търновските традиции и обичаи; творчески работилници – много са дейностите на бъдещите професионалисти в туризма.

Кампанията на състезанието, по традиция, включва разнообразни инициативи. Всяко участие на младите хора е оценявано от международната комисия.

И тази година участието на учениците от Гимназията по туризъм стартира с успех. Поредното признание за предприемаческия дух, знанията и уменията си, възпитаниците на най-голямата професионална гимназия от Великотърновска област завоюваха във фото-мини състезанието "Световен ден на уменията на младите хора".

„Горди са от постигнатото, защото осъзнават отговорността, че представят България, Велико Търново, училището си и себе си“, това споделя координаторът на проекта - Люба Диманова, учител по английски език.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов