40 деца от цяла България участват в едноседмичен камп „Баскетболни Деца” в Търново

Спорт

07-08-2018, 12:04

Снимка:

ОП "Спортни имоти"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първото издание се провежда на стадион „Ивайло”

Първото издание на образователно-баскетболния летен лагер “Баскетболни Деца” – Hoop Kids стартира от неделя в Спортен комплекс „Ивайло“. 40 деца от цяла България участват в едноседмичния камп. Това бе максималният капацитет, отпуснат от организаторите, заради възможностите на баскетболната зала. Децата са на възраст от 8 до 17 години, като основната група е от 12 и13-годишни. Пет от тях са момичета, останалите са момчета.
Шестимата треньори посрещнаха участниците в баскетболната зала на стадион „Ивайло“, запознаха ги със седмичната програма и правилата.
Сред участниците са най-полезните състезатели на финалите за момчета до 14 г. – Симеон Димитров "Академик Бултекс 99", момчета до 12 г. – Александър Гавалюгов "Балкан" и момичета за 16 г. – Ивайла Георгиева "Черно море Одесос".
С подрастващите работят Мартин Дурчев, Джими Хънт, Александър Дяковски от "Спартак" (Плевен), Ивайло Стоименов от „Етър- 49“, Николай Костов - скаут и Обри Конърли - от Чикаго, дългогодишен състезател във Финландия.
Предвиждат се и лекции с Венцислав Великов - съдия на ФИБА, Инес Субашка - специалист по здравословно хранене и кондиция, ще гостува и баскетболният национал Филип Виденов.
"Първият ден бе подготвителен. Първо ги запознахме с правилата на кампа, после разгледаха всички обекти - залата, закритата лекоатлетическа писта, откритата писта на стадион "Ивайло". После имаше симулирани мачове за преценка кой в коя група ще попадне - както по умения, така и по възрасти. Програмата ще бъде интензивна, имаме и образователен елемент, сряда ще бъде ден за разглеждане на забележителностите, в събота в "Аркус" целият ден ще има икономически курс, насочен към спорта. Заниманията ще са в баскетболната зала на стадиона и на игрището в квартал в "Колю Фичето"“, разказа Мартин Дурчев.
Програмата предвижда туристическа обиколка на Велико Търново и посещение на аудио-визуалния спектакъл “Звук и светлина”, както и разходка по Самоводската чаршия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов