Свищовски ученици учат и се забавляват по проект „Да успеем всички заедно”

Мисия

07-08-2018, 16:11

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът се изпълнява по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”

Продължава изпълнението на дейностите по проект „Да успеем всички заедно“, който Община Свищов изпълнява съвместно със СУ „Цветан Радославов”, ОУ „Филип Сакелариевич” гр. Свищов и в партньорство със сдружение „Нова възможност” гр. Плевен.

Проектът се изпълнява по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г., по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M2OP001-3.002 „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила“, приоритетна ос: „Образователна среда за активно социално приобщаване”.

В средата на месец юни 2018 г. група от 37 ученика от клубовете „Да изразя себе си чрез танц“ и „Танцувай с България в сърцето“ на СУ „Цветан Радославов“ бяха на тренировъчен лагер в град Трявна. В рамките на 4 дни децата провеждаха тренировки и занимания, разучаваха нови танци, затвърждаваха научените, забавляваха се, но намериха време и за обиколка на забележителностите на Трявна. Децата посетиха  редица културни обекти - прочутата Даскалова къща е емблематичната дърворезба, Райковата къща, Старото школо, Художествената галерия, както и символът на града – Часовниковата кула.

Учениците от клуб „Информационни технологии“ от СУ „Цветан Радославов от 3 до 5 юли 2018 г. бяха на учебно посещение в град Пловдив. В рамките на трите дни от своята екскурзия децата успяха да посетят редица забележителности, сред които Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“, църквата „Св. св. Константин и Елена“,  Античен театър, Джумая джамия, Регионален Етнографски музей, Регионален исторически музей, Регионален археологически музей в Пловдив, Историческия  музей в града. В град Карлово децата посетиха Къщата музей „Васил Левски“ и успяха да разгледат и величествения Бачковски манастир „Успение Богородично“. Третия ден бе отреден за посещение на забележителности в град София, а именно Храм-паметникът „Свети Александър Невски“, Народен театър „Иван Вазов“, Църквата „Света Петка Самарджийска“, катедралата „Света Неделя“, Национален природонаучен музей при БАН и Национален музей „Земята и хората“.

От 23 до 27 юли 2018 г. отново в изпълнение на дейност 10 „Допълнителни занимания по изкуства за 129 ученика от различни етноси чрез стимулиране на творческите им способности в театралното, живописното и танцовото изкуство“ от проект „Да успеем всички заедно“ децата от клубовете „Да изразя себе си чрез танц“ и „Танцувай с България в сърцето“ на СУ „Цветан Радославов“ участваха в тренировъчен лагер в град Равда. За петте дни децата се радваха на хубаво време и много положителни емоции, разучаваха танцувални композиции, посещаваха забележителности и се забавляваха.

Възхитени и въодушевени от преживяното, очаровани от красотата на България, изпълнени с много емоции и хубави преживявания, малчуганите изразиха желание да продължат да опознават българските исторически и културни забележителности и да затвърждават своите знания и умения.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов