Наполовина е спаднала употребата на контрабандни цигари в Търновско за тримесечие

Животът

08-08-2018, 16:43

Снимка:

МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изследването на празните опаковки на цигари отчита рекордно ниски нива на потребление на незаконни цигари

10,7% е било потреблението на контрабандни цигари в област Велико Търново през първото тримесечие на годината, а през втората то е спаднало почти наполовина – на 5,3%.  

5.8% е делът на потребление на незаконни цигари в страната през първото тримесечие на 2018 г., според традиционното изследване на празни опаковки от цигари у нас. Това е спад с 0.8% спрямо последното тримесечие на 2017 г. и е най-ниското ниво на незаконна търговия с цигари, откакто проучването се осъществява в България. Данните бяха представени на традиционната работна среща, организирана от петте компании от „Инициативата срещу незаконната търговия“* с представители на правителството и правоприлагащите органи. Резултатите бяха представени пред министър-председателя Бойко Борисов, министри и представители на ръководствата на всички ведомства и държавните институции, ангажирани с противодействие на контрабандата - Министерството на вътрешните работи, прокуратурата, Министерството на финансите работи, Агенция Митници и парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

Резултатите от изследването по градове показват, че делът на потребление на цигари, непредназначени за българския пазар, намалява в някои от населените места.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов