Във Велико Търново изграждат нова пътна връзка към два квартала и тренировъчно игрище за футбол

Мисия

08-08-2018, 16:51

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Финансирането е от републиканския бюджет

Два инфраструктурни проекта на Община Велико Търново получават финансиране от републиканския бюджет след разговори между кмета на Старата столица Даниел Панов и представители на изпълнителната власт. 2,5 милиона лева осигурява правителството за нов път към дква квартала – „Бузлуджа” и „Зона В”, както и за тренировъчното футболно игрище до Спортното училище.

Новата пътна връзка ще осигури пряк достъп между жилищните комплекси „Бузлуджа” и „Зона В” и пътен възел „Качица”, като ще подобри транспортното обслужване на близо 30 000 жители на града. Трасето ще започне от разклона на улица „Стоян Коледаров”, ще премине покрай газстанцията в района и ще продължи до кръговото кръстовище край Дома за възрастни хора „Венета Ботева”.

Широчината на уличното платно ще е 14 метра, а строително-монтажните работи включват: подготовка на пътната основа с площ 13 500 квадратни метра, изграждане на бюрдюри с обща дължина 1800 метра и на 4500 квадратни метра тротоари, цялостно преасфалтиране с полагане над 4300 тона асфалтова смес и още 9700 кв. метра износващ слой, монтиране на ново улично осветление. Инвестицията е за 1,8 милиона лева.

 

Осигурени са средства за изграждането на тренировъчното футболно игрище до Спортното училище във Велико Търново. Инвестицията е за близо 700 000 лева и ще помогне за тренировъчния процес на близо 300 млади таланти от Велико Търново, Спортното училище и школата на ФК „Етър ВТ”.

Игрището ще бъде със стандартни размери – 105/68 метра, а тревното покритие ще е изкуствено. Монтирана ще бъде ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също изграждане на съвременна дренажна система, както и на обходна алея около терена.

 

„Благодаря на правителството за подкрепата, която оказва както за Велико Търново, така и за много други български общини. Осигурените от републиканския бюджет средства са дейности, от които хората имат реална потребност. Благодаря и на народния представител от Великотърновски регион и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, който съдейства за осигуряването на финансиране”, коментира кметът на Старата столица Даниел Панов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов