Задържаха мъж, дирен от румънските власти заради катастрофа с трима убити

Крими

09-08-2018, 10:58

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът е с ефективна присъда от 2 г. за непредумишлено убийство

По искане на Окръжна прокуратура – Габрово, съдът взе мярка „задържане под стража“ по отношение на български гражданин, издирван с Европейска заповед за арест. Българският гражданин В. Д. е обявен за международно издирване от румънските съдебни власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от съд в гр.Маре, Румъния за изтърпяване на присъда.

На 06.08.2018 г. на територията на Габровска област, е задържан български гражданин, спрямо когото на 08.05.2018 г. от румънските съдебни власти е била издадена Европейска заповед за арест за изтърпяване на наложена му от румънски съд наказателна присъда с наказание лишаване от свобода в размер на две години за непредумишлено убийство - поради невнимание по време на шофиране, причинил произшествие с трима загинали и телесно нараняване на други двама.

 На 08.08.2018 г. Окръжна прокуратура – Габрово е поискала от съда вземане на мярка „задържане под стража“ спрямо лицето, с оглед осигуряване участието му в производството по изпълнение на Европейска заповед за арест до  фактическото му предаване на румънската държава. Искането е уважено от Окръжен съд – Габрово и определението подлежи на обжалване.

Предстои разглеждане от съда на производство по изпълнение на Европейска заповед за арест по същество.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)