Глобите към КАТ вече може да се плащат и на ПОС терминали

Животът

09-08-2018, 14:31

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Устройствата са поставени във В. Търново, Г. Оряховица, Свищов, Павликени, Стражица, П. Тръмбеш и Елена.

За улеснение на гражданите на територията на Областната дирекция на МВР – В. Търново от началото на месец юли 2018 г. са монтирани общо 7 терминални устройства ПОС за разплащане на глоби по Закона за движение по пътищата – наказателни постановления, фишове и електронни фишове.
Устройствата са поставени в сектор „Пътна полиция“ – гр. В. Търново и РУ – Г. Оряховица, Свищов, Павликени, Стражица, П. Тръмбеш и Елена.
Плащането през терминално устройство ПОС се отразява автоматично   в системите на МВР, осъществява се с контактна или безконтактна карта на титуляра. На терминалните устройства ПОС могат да се разплащат глоби издадени от други областни дирекции на МВР в страната.
Отстъпките, предвидени в Закона за движение по пътищата за заплащане на електронни фишове в рамките на 14 дни се отчитат автоматично от терминалните устройства.
Дължимите суми се превеждат по сметка на ГД „Национална полиция“ в ОББ: BG22UBBS88883122944101, без такса за обслужване.
При възникнали проблеми гражданите могат да се обръщат към началниците на съответните структури, в които са поставени устройствата, както и на електронната поща на ОДМВР – В. Търново e-mil: veliko-tarnovo@mvr.bg



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов