Ремонтират Общинското ученическо общежитие в Търново

Мисия

12-08-2018, 11:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Подменят се водопровод и мръсен канал, кухненският блок и санитарните възли

Ремонтира се сградата на Общинското ученическо общежитие във Велико Търново. Подменят се водопровод и мръсен канал, напълно обновени ще бъдат санитарните възли и кухненските блокове, съобщи директорът Таня Трифонова. Дейностите се финансират със собствени средства на общежитието  и от  бюджета на Общината.

75 легла е капацитетът на пансиона. За настаняване към момента са подадени 64 молби. Ще бъдат приети още пет момичета и шест момчета. Основният критерий при одобрението на заявленията е децата да са от населени места извън Велико Търново, уточни Трифонова.

С решение на местния парламент месечната такса е в размер на 35,70 лева. В цената са включени всички консумативи – отопление, осветление, интернет, кабелна телевизия, библиотечен фонд.

Общежитието е разположено в района на бившата гимназия по сградостроителство „Колю Фичето”. Съществува като самостоятелно юридическо лице от три години. „През периода нямаме случаи на насилие и инциденти. Имаме щаб с по-големите ученици, които запознават по-малките с условията, за да не се стресират. В постоянен контакт сме с родителите”, каза Трифонова. По думите й повечето ученици са от Севлиево, град Левски, Попово, Трявна. За реда в общежитието се грижат трима възпитатели.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов