Община Велико Търново кани на джаз вечери на открито с Биг Бенда

Мисия

12-08-2018, 13:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Известна певица е изненадата на 14 септември

Есенни джаз вечери подготвя Община Велико Търново заедно с Общинския духов оркестър, с диригент маестро Владимир Бошнаков. На 14, 15 и 16 септември в Летния театър публиката ще може да чуе интересни джаз интерпретации.

Първата вечер, на 14 септември, ще гостува известна джаз певица, чието име засега се пази в тайна като изненада за публиката, съобщи за Общинското радио маестрото. Втората вечер, на 15 септември – ще бъде джаз за деца. Третата есенна джаз вечер също ще е изненада. Входът за музикалните събития ще е свободен.

Маестро Владимир Бошнаков се надява догодина, в по-големите паркове на Велико Търново да се оформят мини сцени, в които проектът „Музика в парка” да продължи. На тях ще могат да се изявяват не само музикантите от Общинския духов оркестър, а и любители-творци.

„Музика в парка” е проект на творците, който се радва на голям интерес сред малки и големи в парк „Марно поле“.  Оркестърът е създаден през 1967, в началото обслужва ритуалите на Община Велико Търново и се изявява в паркове и концертни зали. С течение на годините музикантите започват да разнообразяват репертоара си, а естрадно-джазовата музика, която изпълняват, носи по-модерно звучене, което дава повод освен духов оркестър да бъдат наричани и „Биг бенд”. От пет години диригент на Общинския духов оркестър е маестро Владимир Бошнаков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов