Търновски ученици победиха в конкурс с електронни пъзели

Животът

13-08-2018, 12:44

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кандидатите за наградата са били екипи от 32 училища от страната

Известни са победителите от Националния ученически конкурс „Нашето наследство – където миналото среща бъдещето“, организиран от „Европа Директно”, София; Европейския потребителски център, България; Център за развитие на човешките ресурси. Кандидатите за наградата са били екипи от 32 училища от страната.

Темата бе „Нашето наследство: където миналото среща бъдещето”. Целта на конкурса е, в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз, да се даде възможност на младите хора да изразят своята позиция по темата за ценността на общото европейско културно наследство. Всеки екип трябваше да представи разработка, представяща същността, историята, настоящето и бъдещето на един или повече европейски културни обекта.

Учебната компания на Гимназията по туризъм представи обекта на ЮНЕСКО „Традицията за производството на Чипровски килими“. Журиращите са били впечатлени от електронните пъзели, съпътстващи писмената разработка. В първия, младите предприемачи представят историята на производството, озвучен с химна на град Чипровци, а вторият, представящ символиката при изработването им, е озвучен с типична за Северозапада музика, изпълнена от духов оркестър.

Седем са победителите. Наградата е тридневен еколагер. Това е поредната победа на учебната компания BOYAR DREAMS.

Учителят, подготвил и мотивирал Янислав Василев, Румяна Иванова и Марианна Стоянова, е инж. Славка Проданова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов