Арбанаси празнува със спортни прояви и концерт

Мисия

14-08-2018, 08:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представят и виртуалната книга „Българска книга на живота” на Николай Увалиев

От днес започва програмата по повод празника на великотърновското село Арбанаси 15 август – Успение Богородично.

В 9.30 часа на стадиона в населеното място и в Малки Чифлик ще се проведе спортен празник, организиран от Центъра за работа с деца и младежи. Ще се организират срещи по футбол и бадминтон. В 11.00 часа в читалището в Арбанаси за децата ще бъде прожектиран филмът „Виолетовите шампиони” на спортния журналист Ангел Ганцаров. След това кметът на селцето Тошо Кръстев, който беше президент на ФК „Етър”, ще разкаже за историята на футбола във Велико Търново. Ще покаже и няколко шампионски медала, спечелени от виолетовите.

От 16.00 часа ще бъде представена виртуалната книга „Българска книга на живота” на Николай Увалиев.

Празникът на 15 август ще започне със света литургия в манастира „Успение Богородично” в 8.30 часа. На конно-спорната база в 11.00 часа започва Държавната квалификация по прескачане на препятствия за всички възрасти за наградата на кмета. През деня има организиран и турнир по ускорен шах в кметството.

Концертната програма на сцената в парка започва в 17.30 часа с изпълнения на деца от студио „Румина”. Два часа по-късно ще бъде приветствието на кмета към жителите и гостите на Арбанаси Тошо Кръстев, а в 20.00 часа ще е концертът на Мария и Магдалена Филатови.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов