Тимът на СУ „Цанко Церковски“ стана четвърти на международна надпревара за млади пожарни спасители в Русия

Животът

14-08-2018, 11:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отборът стана първи във фотоконкурса „Моя страна, моя команда“

През периода 1-10 август СУ „Цанко Церковски“ гр. П. Тръмбеш участва в IV Международни игри за млади пожарни спасители „Юннны спасатель 2018 г.“ в Калужка област, Република Русия.

Отборът на СУ „Цанко Церковски“, под ръководството на директора на училището г-жа Стефка Трайчева и с треньор началникът на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Полски  Тръмбеш главен инспектор Илиян Илиев, бе избран да представи Република България в състезанията, като отбор с опит и дългогодишен участник в републикански и международни състезания за млади пожарникари и спасители.

Състезанията се проведоха в база „Голицыно“, Калужска област, където младите пожарникари се надпреварваха с отборите на Беларус, Азербайджан, Сърбия и два отбора на Русия в 6 дисциплини и 3 конкурса. Българските млади огнеборци се представиха достойно като взеха първо място във фотоконкурс „Моя страна, моя команда“, сребърен медал за Станислава Христова в индивидуалната дисциплина „Плуване 50 м“, пет бронзови медали в дисциплините - "Пожарна щафета", „Дистанция маршрут выживания“, „Операция за търсене и спасяване“, Комбинирана дисциплина „Плуване“, „Комбинирана щафета“ и трето място в конкурс „Визитна картичка. В комплексното класиране нашият отбор се класира на четвърто място. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов