Министър, депутати и кметове откриха ремонтираната ул. „Иван Момчилов“ в Горна Оряховица

Мисия

14-08-2018, 16:30

Снимка:

фейсбук Цветан Цветанов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Реконструкцията е финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж“

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков, кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев, великотърновският кмет Даниел Панов, депутатите Клавдия Ганчева и Цветан Цветанов, областният управител проф. Любомира Попова и нейният заместник Детелина Борисова откриха  напълно ремонтираната улица „Иван Момчилов“ в Горна Оряховица. Проектът на Община Горна Оряховица за реконструкция на 1,2-километровата отсечка, осигуряваща връзка с индустриалната зона, е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“.
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че когато има политическа стабилност, проектите могат да бъдат ефективно реализирани и да дадат възможност за развитие на бизнеса и региона. Той благодари на екипната работа, както в Община Горна Оряховица, така и в Министерство на регионалното развитие, защото всичко това дава възможност българските общини да се възползват от европейската солидарност.
Улица „Иван Момчилов“ е една от основните пътни артерии в Източната промишлена зона на Горна Оряховица, там се намират близо 30 фирми и организации. В изпълнение на целта за подобряване на условията за икономическо развитие, по отсечката са сменени канали и водопроводи, извършено е пълно преасфалтиране, изградени са тротоари, разширени са някои от подходите към фирмите и е подменено уличното осветление.
Имах възможността да посетя и фабрика "Аполон", която се намира в промишлената зона. Във фабриката работят 650 човека.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов