Цветан Цветанов : Мостът в Шемшево ще бъде пуснат за първия учебен ден

Мисия

14-08-2018, 17:43

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Старото 130-годишно съоръжение рухна миналата година

Мостът в Шемшево ще бъде пуснат за първия учебен ден, като с това ще дадем възможност на всички деца и жителите от засегнатите 5 села да се придвижват по възможно най-краткия път до Велико Търново. С помощта на правителството и спазвайки ангажимента, който поехме като народни представители от ГЕРБ,  представляващи великотърновски избирателен район, чисто новото съоръжение ще влезе в експлоатация за първия учебен ден. Това каза при посещението си в Шемшево председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той  получи уверение от изпълнителите, че ще направят всяко възможно за предсрочно пускане. Заедно с него на мястото на строежа бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов, кметът на с. Шемшево Кирил Ангелски, областният управител Любомира Попова и нейният заместник Детелина Борисова.

Необходимостта от изграждането на ново съоръжение бе породена след частично рухване на стария 130-годишен мост в края на февруари миналата година. Тогава Цветанов, който в Народното събрание представлява Великотърновския регион, пое пред жителите на засегнатите села ангажимент да съдейства на за разрешаването на проблема. Веднага след като 44-тото Народно събрание започна работа и след сформирането на правителството на Бойко Борисов, в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане бе внесено искането да се финансира строителството на нов мост. Осигурени бяха необходимите средства от 1,1 милион лева – нещо, което служебното правителство на президента Румен Радев обясняваше, че не може да се случи.

Новият мост ще е с около 2 метра по-висок, широк 10 метра и дълъг близо 40 метра. Ще има две ленти за движение, осветление и ще бъде със завишена товароносимост. Мостът е разположен встрани от предишния, така че подходът към него да не бъде със завой. Изпълнителите на проекта се надяват на добри метеорологични условия, тъй като предстои хидроизолация и полагане на асфалт на съоръжението.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов